Homepage for
OZ5BU

Forside Station Hamradio SSTV Elektronik Egebjerg Projekter Link


Jeg er meget interesseret i SSTV, og har kørt mange QSOer med SSTV, idet jeg statede i 1986 med at bygge den danske scanconverter. Den består af flere print, og indeholder omkring 50 integrerede kredse; beskrevet i OZ og konstrueret af Allan, OZ9AU.
Converteren kunne kun kører sort/hvid 8 sekunders billeder, kan tilsluttes kamera, båndoptager, et lille keyboord, som er lavet med små knapper, og har en ret lille memory. Billedet kan ses på en almindelig TV skærm. (Før PC tiden!)
Set med datiden øjne var den ret avanceret. Den er bygget i omkring 25 eksemplarer, mest af OZ amatører.


Jeg har skrevet en artikel om SSTV i OZ 2002. Du kan finde min artikel her: Start på SSTV i OZ november 2002.
I artiklen kan du finde tegninger og forklaringer, på hvordan du kan tilslutte din station, så du kan kører SSTV.


Jeg har tidligere deltaget i at få SSTV robotten til at fungerer, sammen med OZ9AU, især har der været noget antennearbejde. I 2014 blev jeg ansvarshavende for SSTV robotten som er flyttet fra Frederiksberg til Ballerup.
EDR Ballerup.


Det er forøvrigt verdens ældste robot fra 1989, men i dag er der mange SSTV "repeatere".
Du kan finde de sidste 8 modtagne billeder på: OZ9STV 


Jeg bruger et program som hedder MMSSTV, og det kan frit downloades fra internettet. Programmet findes i en almindelig udgave, og i en repeater udgave. Stationen kan så eventuelt bruges som SSTV repeater.


Her er nogle SSTV billeder. Repeater RA9LO, Sjældent call: FR5AB, repeater: CS6RPA , EA4LB, QSL kort via SSTV UX5HY, CX5BW, TF8GX , RA3DUG.  Alle signaler fra 28680 KHz på en indendørs dipol (5 meter over jorden).

Webside med live SSTV fra hele Europa.    Digital SSTV fra: Europa ,USA    Webside fra USA: WB9KMW      God live SSTV side fra G0HWC